Vi tegner med børnene, og ser på løver

Hej igen. Så blev der tid til at skrive lidt mere omkring hvad vi går og laver her i Tanzania.

Siden sidst er vi kommet rigtigt i gang med arbejdet i Cheke Cheaen, og vi får forberedt en masse til undervisningen der. Vi har haft en uge om kroppen og sundhed. Børnene var interesserede i at lære om sundhed, nogle tog det til sig og holder nu tandbørsten i hånden i stedet for at børste jorden med den inden tænderne skal børstes. Andre har haft liiidt svært ved at forstå det, og tisser af og til stadig på legepladsen foran alle. En smule tragikomisk hvis man spørger os. Men hey, de har lært at vaske hænder. Derudover har vi haft denne uge med matematik og lege med tal, hvor vi har forsøgt at lære dem at skrive tallene korrekt. Udover det her vi farvelaget en masse tal med dem, og tegnet en masse tegninger, så her har vi specielt fundet ud af, at børnene er vilde med at tegne og andre kreative ting, så det lægger vi stor vægt på. Det er sådan, at vi deler børnene op i store og små, hvor vi så har enten store eller små én uge, og derefter bytter med Happy, læreren i Cheke Chea. På den måde har vi og Happy knap så mange børn at holde styr på og holde øje med.



Ud over at vi forbereder til og hjælper med at undervise i Cheke Cheaen kører vi stadigvæk med engelskundervisning for de lokale. Det er super hyggeligt, og de der kommer (for det varierer - det er jo Afrika) viser stort engagement. Ellers har vi bare tegnet en masse, også med andre børn fra Kipili end kun Cheke Chea børn. De har det så sjovt med det, så det er bare godt.


Men men, vi har også set Afrika fra dyrelivets bedste side, da vi i sidste uge var på safari i Katavi nationalpark. Her tog vi en pikipiki i solopgangen til Katongolo, hvorfra vi tog en bus til Namanyere (ja, mere bus - vi er vilde med det). Her kom volontørerne fra Sumbawanga og hentede os, hvorefter vi kørte mod Katavi.

Efter en del timer ankom vi til Katavi, hvor vi på turen spottede en giraf, og en flodheste der lå i lag, lige neden for vores værelser.



Den flinke mand Juma kørte os rundt i hans safaribil, og havde styr på hvert enkelt dyr. Så stor tak til Juma for at vi har set snart ethvert dyr på savannen. Vi spottede dyr helt indtil solnedgang, og ih hvor var det hyggeligt.


Dagen efter startede vi tidligt, med morgenmad klokken 6. Og så var det ellers bare i gang med safari igen. Det skal dog siges, at det godt kan betale sig at stå tidligt op, for ikke særligt meget senere så vi ikke bare én, men hele to løver.



Ud på eftermiddagen kørte vi tilbage mod Kipili, hvor vi, da vi kom hjem igen blev modtaget på allerbedste vis af mama og vagter, og alle de andre fra Kipili


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Første måned i Tanzania